Telefoonnummer

06-23505205

E-mail

khrpraktijk@hotmail.com

Openingstijden

Ma-vr: 9.00-17.00 uur

Kleurenpunctuur

Licht is energie.
Het licht van de zon heeft bijvoorbeeld grote invloed op ons leven.
Het heeft veel impact op onze stemming, zin in de dag en op hoe energiek we ons voelen.

Dat licht aan de wieg van het leven staat, is ook de boodschap van alle religies.
Onze cellen communiceren via licht. Dit is aangetoond door Dr. Fritz-Albert Popp in de jaren ‘ 70.

De kleurenleer van Goethe is al twee eeuwen oud. Hij beschreef als eerste de gevoelseffecten van kleuren hun onderlinge samenhang en hun werking.
Kleuren werken als informatiedragers.

De Chinese traditionele geneeskunst heeft inmiddels aangetoond dat de energie meridianen in feite lichtkanalen zijn en de accupunctuur punten zo’n meridiaan (lichtkanaal) kan laten doorstromen.

Peter Mandel combineerde de kennis over de werking van licht en kleur en de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde en ontwikkelde : Kleurenpunctuur.

In plaats van met naalden wordt er gewerkt met een speciale lichtpen op (acupunctuur) punten, (voet)reflexzones en huidsegmenten op de huid van de cliënt.
 Afhankelijk van de analyse en klacht wordt een specifieke kleur ingestraald op zo’n specifiek punt.
Deze “ punten” hebben als het ware een antennefunctie en brengen via de trillingen van het gekleurde licht de helende informatie over op de cellen.

Dit wordt met grote nauwkeurigheid gedaan en daardoor zullen de trillingen van de cellen en de kleuren frequenties (trillingen) met elkaar harmoniseren. En dat kan een helend effect hebben.

In mijn praktijk pas ik kleurenpunctuur meestal toe als extra aanvulling na een reading&healing. Daarnaast is het ook mogelijk om alleen een kleurenpunctuur behandeling te ontvangen.

~  Kleuren zijn de kinderen van het licht  ~Johannes Itten 

You cannot copy content of this page