Telefoonnummer

06-23505205

E-mail

khrpraktijk@hotmail.com

Openingstijden

Ma-vr: 9.00-17.00 uur

11-12-2021 by Rachel Helmhout

De kracht van stilte

Wie regelmatig buiten komt merkt in deze tijd waarschijnlijk op dat het buiten zo stil en rustig aanvoelt. De energie van de natuur om ons heen is nu naar binnen gekeerd.

Ondanks dat de bomen nu kaal zijn, iets wat je goed kunt zien aan de buitenkant, gebeurt er vanbinnen van alles.

Er wordt bijvoorbeeld nu al in de vertraagde sapstroom nieuw leven voorbereid en als je goed kijkt kun je hier en daar kleine bultjes zien waar zich knoppen of nieuwe takken zullen gaan vormen in het voorjaar. Zodat het blaadjes kunnen worden die de boom van zuurstof, voeding en bescherming kan voorzien. De boom is nu in stilte zich al aan het voorbereiden op het volgende seizoen.

Het is aan het vormgeven volgens de oeroude wetten van de natuur en dat kun je voelen als een haast heilige stilte.

In die stille energie zit ook licht en hoop verpakt. Licht en hoop in de nieuwe te vormen blaadjes en knoppen. Want hoeveel lichter en blijer voelen we ons in de lente en zomer als alles mooi bloeit en de dagen vol licht en zon zijn. Precies dat gevoel, die energie zit verpakt in de nieuwe blaadjes en knoppen. En is op dit moment aan het groeien in het binnenste van de bomen, struiken en planten.

Wij kunnen ervoor kiezen om hetzelfde te doen vanbinnen. Ons licht en hoop vormgeven om het daarna te laten bloeien en groeien voor jezelf, geliefden en de wereld. Het kunnen kleine dingen zijn; een glimlach geven aan iemand, een aardig woord, een lief berichtje, een klein vriendelijk gebaar kan een groot verschil maken in de wereld van vandaag.

Want wat je doet is licht, hoop en liefde doorgeven. Het lijkt misschien klein en veel mensen denken: ”Wat kan ik nu helemaal doen in de wereld van vandaag de dag “.

Kijk dan nog eens naar die kale bomen en struiken die er nu donker en doods uitzien en die in de lente en zomer er door al die groene blaadjes en bloemen iets groots van maken. Van al die kleine knoppen bij elkaar die er in de lente en zomer een grote bloemenzee of groene oase van maken.

In de stilte is hoop, licht en liefde voor ons allemaal, hoe klein het misschien ook lijkt.

In de stilte kun je de antwoorden die in jezelf zitten makkelijker vinden, zien of horen om er vorm aan te geven en om het door te geven.

De natuur laat het je zien en voelen, laat haar zachtjes binnenkomen in je hart.

                                                                           ♥

You cannot copy content of this page